-21%

Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku. Le Cordon Bleu

Special Price 69,90 zł   Normalna cena 89,00 zł Oszczędzasz 19 zł
Najniższa cena z 30 dni: 79,00 zł
Dostępność: W magazynie
Więcej informacji
ISBN 978-83-8144-040-0
Numer katalogowy 440400
Wymiary 240 x 280 mm
Okładka twarda
Ilość stron 512
Rok wydania 2019

Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Le Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku.

Jest to propozycja różnorodnych przepisów:

  • od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto czekoladowo- -pistacjowe Opera, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, torcik z truskawkami, makaroniki malinowe itd.);
  • poprzez łatwe, rodzinne przepisy (fondanty czekoladowe, muffiny z mango i czekoladą, gorące suflety waniliowe, tarta Tatin z jabłkami itd.);
  • po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i poziomkami itd.).

Oprócz przepisów w książce zamieszczono opis akcesoriów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.

Szkoła Le Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi - teraz naprawdę każdy może zostać prawdziwym cukiernikiem.

Szkoła Le Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów - pasjonatów gotowania. Nauczycielami są laureaci wielkich międzynarodowych konkursów kulinarnych, którzy z chęcią przekazują swoją ogromną wiedzę i cenne doświadczenie studentom z całego świata.