ISBN | 978-83-8144-040-0 |
---|---|
Numer katalogowy | 440400 |
Wymiary | 240 x 280 mm |
Okładka | twarda |
Ilość stron | 512 |
Rok wydania | 2019 |
Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Le Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku.
Jest to propozycja różnorodnych przepisów:
Oprócz przepisów w książce zamieszczono opis akcesoriów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.
Szkoła Le Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi - teraz naprawdę każdy może zostać prawdziwym cukiernikiem.
Szkoła Le Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów - pasjonatów gotowania. Nauczycielami są laureaci wielkich międzynarodowych konkursów kulinarnych, którzy z chęcią przekazują swoją ogromną wiedzę i cenne doświadczenie studentom z całego świata.