Nowość!

Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo

79,99 zł
Dostępność: W magazynie
Więcej informacji
EAN 9788324085156
ISBN 978-83-240-8515-6
Numer katalogowy 085156
Wymiary 205 x 250 mm
Okładka twarda
Ilość stron 288
Rok wydania 2025

Wszystko, co musisz wiedzieć o sztuce pieczenia pizzy

Od klasycznej Margherity po ekscytujące kompozycje smakowe – znajdziesz tu inspiracje na każdą porę roku i każdą okazję. Wypróbuj ciekawe wariacje na temat znanych klasyków!
Pizza wiosenna z karmelizowanymi szparagami.

Pizza łącząca bogaty smak orzechów z miodem i mozzarellą.

Pizza na zimną pogodę z pieczoną dynią, ricottą i karmelizowaną cebulą.

I wiele innych!

Odkryj najlepsze techniki wyrabiania, formowania i pieczenia pizzy, która zachwyca do ostatniego kęsa. Sprawdź, jak przygotować łatwe ciasto, które zawsze wychodzi. Dowiedz się:
- Co zrobić, by przy rozkręcaniu ciasta na pizzę nie powstawały dziury?
- Jaki rodzaj mąki wybrać, by ciasto było jednocześnie puszyste i chrupiące?
- Jak przygotować najlepszy sos do pizzy?
- Dan Richer, znany nowojorski pizzaiolo, sprawi, że każda twoja pizza będzie idealna i niepowtarzalna!