EAN | 9788324094929 |
---|---|
ISBN | 978-83-240-9492-9 |
Numer katalogowy | 094929 |
Wymiary | 165 x 235 mm |
Okładka | twarda |
Ilość stron | 224 |
Rok wydania | 2024 |
Kuchnia koreańska to prawdziwa sztuka życia
W Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.
Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki 100 autentycznym, prostym przepisom, bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja.
Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:
- Domowy bibimbap
- Zupa lodowa z wodorostami
- Pikantna zupa z wołowiny z warzywami
- Roladki z dorsza
- Ragoût z kimchi
- Naleśniki hotteok z matchą i białą czekoladą
Poznaj foodsharing w koreańskim wydaniu
Z dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu... /Jina Jung/