Nowość!

Domowa kuchnia koreańska

69,99 zł
Dostępność: W magazynie
Więcej informacji
EAN 9788324094929
ISBN 978-83-240-9492-9
Numer katalogowy 094929
Wymiary 165 x 235 mm
Okładka twarda
Ilość stron 224
Rok wydania 2024

Kuchnia koreańska to prawdziwa sztuka życia

W Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.

Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki 100 autentycznym, prostym przepisom, bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja.

Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:

- Domowy bibimbap
- Zupa lodowa z wodorostami
- Pikantna zupa z wołowiny z warzywami
- Roladki z dorsza
- Ragoût z kimchi
- Naleśniki hotteok z matchą i białą czekoladą

Poznaj foodsharing w koreańskim wydaniu

Z dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu... /Jina Jung/