Numer katalogowy | 121499 |
---|---|
Wymiary | 145 x 210 mm |
Okładka | twarda |
Ilość stron | 255 + 240 |
Antybiotyki z apteki Pana Boga - Zbigniew T. Nowak
Sztuka leczenia infekcji za pomocą naturalnych środków!
Książka zawiera wiele unikalnych i skutecznych receptur z babki lancetowatej, bzu czarnego, czosnku pospolitego, cebuli jadalnej, chrzanu pospolitego, dziewanny, goździkowca korzennego, jeżówki purpurowej, lebiodki pospolitej, lipy drobnolistnej, macierzanki piaskowej, maliny właściwej, miodu pszczelego, nagietka lekarskiego, olejku z drzewa herbacianego, propolisu, sosny pospolitej, szałwii lekarskiej, tymianku pospolitego.
Proponowane środki przyniosą nam pomoc w leczeniu takich chorób i dolegliwości, jak astma, afty i pleśniawki, czyraki i ropnie, bóle głowy, mięśni i kręgosłupa, angina, zapalenie i nieżyt gardła, grypa, gruźlica płuc, grzybica, katar, kaszel, odleżyny, odmrożenia, opryszczka, owrzodzenie żołądka, przeziębienie, półpasiec, poparzenia, ropień wątroby, trądzik, torbiele macicy, zakażenia dróg moczowych, zatrucia pokarmowe, zakażenia ran, zapalenia migdałków, zatok, oskrzeli, płuc i ucha oraz żylaki.
Zajrzyj do książki:
Domowa spiżarnia zdrowia - Zbigniew T. Nowak
Nowatorska książka o leczeniu chorób domowymi przetworami
Nasze prababki rzadko chodziły do apteki, być może nie posiadały dyplomów uczelni medycznych, a jednak potrafiły skutecznie zadbać o zdrowie całej rodziny. Wystarczyła im mądrość życiowa, która podpowiadała, że dobrze zaopatrzona spiżarnia domowa jest jak najlepsza apteka, bo można z niej czerpać przez cały rok naturalne witaminy i prozdrowotne przetwory przygotowane z sercem.
Nigdy nie zgodzę się, że robienie przetworów to czysta strata czasu, bo przecież sklepowe półki aż uginają się pod ich ciężarem. Kto choć raz posmakował domowych konfitur, dżemów, przecierów, soków czy sałatek, kiszonych ogórków czy kapusty według starych, wypróbowanych przepisów, ten za nic w świecie nie da się przekonać, że podobne można kupić w sklepie.
Przetwory przygotowane w domu to prawdziwa skarbnica zdrowia - i o nich właśnie jest ta książka. Znajdziemy w niej mnóstwo wypróbowanych przepisów na soki, syropy, konfitury, dżemy, powidła, galaretki, wino, nalewki, ocet jabłkowy, sałatki, przeciery, sosy i inne przetwory z najzdrowszych darów natury: kwiatów fiołka, z truskawek, porzeczek, czarnych jagód, poziomek, czereśni, wiśni, płatków i owoców róży, malin, ogórków, pomidorów, papryki, moreli, brzoskwiń, jabłek, śliwek, aronii, winogron, kapusty, żurawiny, czosnku i chrzanu. Każdy przepis Autor opatrzył wyczerpującym komentarzem na temat walorów leczniczych tych przetworów, a opracował go w oparciu o wiedzę, doświadczenie i najnowsze zdobycze medycyny.
To nie jest zwykła książka z przepisami. To poradnik, który dostarczy niezbędnej wiedzy na temat walorów zdrowotnych i odżywczych owoców z ogrodów i lasów oraz warzyw.
Zbigniew T. Nowak - znawca roślin leczniczych, od 30 lat popularyzuje wiedzę z zakresu ziołolecznictwa, apiterapil i zdrowej diety. Autor ponad 50 książek (w tym wielu bestsellerów), ponad 1500 artykułów prasowych i kilkuset audycji radiowych o tej tematyce. Ekspert w popularnym programie „Pytanie na śniadanie” nadawanym w TVP2.